Przedłużenie i pozostały czas subskrypcji
Gdy masz już aktywną subskrypcję i ją przedłużasz, w serwisie uwzględniany jest niewykorzystany pozostały czas. Dlatego okres nowej płatności może być dłuższy niż po prostu wybrany okres.
Co to oznacza w praktyce
- Jeśli chcesz zachować bieżący plan i po prostu przedłużyć — płatność zostanie dodana do pozostałego czasu.
- Jeśli zmieniasz plan i płacisz za nowy, pozostały czas jest również uwzględniany przy przeliczaniu terminu.
- Jeśli nie było subskrypcji (termin wygasł), pozostałego czasu do przeniesienia już nie ma.
Przykład: subskrypcja kończy się za 10 dni, płacisz za nowy miesiąc. Do nowego miesiąca
dodane zostaną pozostałe dni ze starego terminu.